"Viitorul țării îl țese femeia." - Carmen Sylva
OFL Botosani
inapoi
Campania DA refacerea drumului national Botosani- Suceava, initiata de OFL Botosani

Vă mai amintiți de campania începută de femeile liberale pe facebook, campanie ce a avut drept scop mobilizarea autorităților centrale, respectiv a premierului Victor Ponta de a finanța și a da drumul lucrărilor pe drumul național Botoșani-Suceava!

Ce a făcut domnul prim-ministru Victor Ponta? A promis în noiembrie 2012 că va îndeplini acest obiectiv, a venit abia în toamna lui 2013 la Botoșani, și-a adunat puhoi de membri PSD în jurul său, a chemat reprezentanți ai mass-media pentru a-l filma pe drumul național Botoșani- Suceava cum promite fonduri, a adus zeci de utilaje pentru a arăta că se începe treaba, și stupoare.....NIMIC nu se întâmplă.....de fapt, se întâmplă, însă lucruri tragice: mor în continuare oameni nevinovați fără ca cineva să răspundă pentru asta. Domnule prim- ministru, cine se face vinovat pentru toate aceste tragedii???

 

Redăm mai jos mersul campaniei:

 

 DA pt refacerea drumurilor Botosani/ Iasi si Botosani/ Suceava


Drumurile botosanene sunt «pavate» cu prea multi morti!

Acesta pagina a fost creata pentru ca mesajele dvs decente vis-a-vis de aceste doua drumuri nationale sa ajunga catre guvern si in special catre premierul Victor Ponta! Sa dovedim ca suntem multi cei care militam pentru aceasta cauza! 

Fiti alaturi de PNL Botosani, de Florin Turcanu - presedintele PNL Botosani si de parlamentarii PNL Botosani in initiativa lor de a trage un semnal de alarma asupra finantarilor promise de actualul guvern pentru reabilitarea celor doua drumuri nationale Botosani-Iasi si Botosani-Suceava!!!

Deputat PNL Botosani - Roxana Anusca Turcanu: "În plină euforie am crezut în promisiunile pe care premierul de atunci și de acum, le-a făcut tuturor concetățenilor mei! Am crezut și am transmis mai departe această promisiune! Este vorba despre finanțarea a două drumuri naționale,unul care face legătura dintre locul nașterii lui Eminescu cu orașul teiului eminescian și celălalt care face legătura dintre vechiul târg al Botoșaniului cu „bătrâna cetate a Sucevei". Reabilitarea acestora ar fi reprezentat o gură de oxigen pentru botoșăneni și, mai mult ar fi redus numărul accidentelor care se produc în aceste zone.
Poate unii dintre dumneavoastră știu că drumul ce leagă Botoșaniul de Suceava mai poartă numele de drumul morții, pentru că indiferent de anotimp se circulă prin zonă ca pe gheața! Ceea ce nu știți e că în județul Botoșani avem singurul drum naţional de pământ! Da ! Ați auzit bine!" ( http://www.botosaneanul.ro/stiri/anusca-sare-la-gatul-lui-ponta-cu-drumul-mortii-transformat/?sent=1 )


Presedinte PNL Botosani - Florin Turcanu: „Eu nu am promis decât ce am avut şi eu promisiuni de la nivel înalt. Şi la rândul meu am transmis mesaje. Aţi văzut că nu mai transmit mesaje de foarte mult timp de când am observat că ce spui azi mâine nu mai este valabil. Eu nu am fost crescut aşa. In relaţia lor cu Botoşaniul eu nu-i mai cred pentru că una spun şi alta fac. Eu nu pot să vin şi să spun aici da domnule am hârtii semnate că vor finanţa x şi y şi după aceea să vin să spun că nu mai am. Nu e logic şi nu e moral în primul rând."
"Pierderea unei vieţi omeneşti nu poate fi recuperată niciodată. Cine mai poate fi pus în locul lui Paul Secrieru? Ceva în loc, un om realizat din punct de vedere profesional, familial, casă, serviciu, afaceri, familie bună. Ce-i lipsea omului ăluia? Dreptul la viaţă trebuie să fie dat de Constituţia României, el nu a avut drept la viaţă. A venit de pe un drum lung, obosit, aici drumul prost şi s-a dus şi a intrat acolo. Oricui i se poate întâmpla. Asta trebuie să facă statul, să ne asigure dreptul la viaţă."
http://www.botosaneanul.ro/stiri/turcanu-marcat-drumul-mortii-aia-plecat-la-hudum-era-sinist/)


Nemulţumit de faptul că până acum guvernul USL a ignorat Botoşaniul, deputatul PNL Verginel Gireadă pregăteşte un protest în Bucureşti la care vor participa rudele persoanelor care au decedat în în accidentele rutiere care au avut loc pe drumul Botoşani-Suceava.

„Urmează să contactez rudele victimelor accidentelor rutiere şi intenţionez să închirez un autocar. Vreau ă mergem la Bucureşti şi să protestăm în faţa Guvernului. Vom merge cu sicrie goale. Din ce în ce mai des avem morţi pe acest drum dintre Botoşani şi Suceava. Toţi parlamentarii să ne dăm mână cu mână şi să atacăm acest subiect. Nu sunt mulţumit că sunt ai mei. Dacă nu mă fac util, nu îşi are rostul să rod imaşul pe la Bucureşti.Voi angaja un avocat care să reprezinte rudele victimelor în instanţă. Să acţioneze în instanţă statul român şi administratorul drumului. La gropile pe care le avem, trebuie să plantăm copaci. Personal mă simt în opoziţie. Ajung la ministere şi îmi spun: nu avem ”, a spus deputatul PNL Verginel Gireadă. 
http://www.btonline.ro/index.php/politica/11350-verginel-giread-drumuri-botonene-pavate-cu-prea-muli-mori.html)

Senator PNL Botosani - Viorel Grigoras: "Am avut o intalnire la grupul senatorial PNL cu ministrul Dan Sova. L-am interpelat inca o data pe domnul ministru si i-am prezentat situatia reala a drumurilor din judetul Botosani. Dan Sova a recunoscut ca intr-adevar Botosaniul are cele mai proaste drumuri nationale din Romania si a promis ca va tine cont de acest lucru atat la rectificarile bugetare cat si la intocmirea bugetului pe 2014. A promis ca se vor aloca bani in primul rand pentru drumul Botosani-Suceava si apoi pentru drumul Radauti Prut-Manoleasa unde este o situatie hilara. Eu sunt decis sa fac in continuare aceste demersuri si le-am solicitat si celorlalti parlamentari PNL sa se implice. In cazul in care nu se vor aloca banii si vom fi ignorati, imi voi respecta promisiunea si voi protesta in Parlamentul Romaniei” (http://www.evenimentuldebotosani.ro/Articol/Politica/2013-04-10/Alesii+PNL+fac+presiuni+pentru+repararea+drumului+Suceava+-+Botosani+-+Tg.+Frumos.html)


BOTOSANI, 24 noiembrie 2012 

VICTOR PONTA: "Să nu faceţi ceea ce a făcut PDL-ul. Să nu minţiţi, să nu vă bateţi joc de aşteptările oamenilor şi vă rog pe toţi cei de aici din faţa mea să îi ţineţi mereu de mânecă pe preşedintele CJ, pe primarii noştri, pe parlamentarii noştri, să nu uite ceea ce au promis, să nu uite ceea ce aşteaptă botoşănenii de la ei şi să nu uite cum PDL-ul a fost pedepsit de oameni la vot. Mă bazez pe dv. să ne ţineţi memoria şi să ne spuneţi totdeauna dacă nu ne-am făcut datoria faţă de oameni”. "Eu o să vreau aici în mod special la Botoşani să vorbesc de ceea ce ne propunem să facem, o Românie mai puternică, o Moldovă mai puternică, un Botoşani mai puternic, pentru că aici la Botoşani mai mult decât oriunde în restul ţării este mai multă sărăcie. Este mai multă nedreptate, oamenii de aici din Botoşani şi din Moldova sunt mai săraci şi mai nedreptăţiţi nu doar faţă de cei din Europa dar şi faţă de Transilvania, faţă de Bucureşti sau faţă de Dobrogea şi aici mai mult decât oriunde în altă parte a ţării este datoria Guvernului USL să facă dreptate”
(http://botosaneanul.ro/stiri/ponta-fost-aici-cand-nordul-moldovei-era-taramul-fluturilor/Ei bine, d-le Victor Ponta, va ascultam sfatul si va reamintim ca aveti o promisiune fata de botosanenii care v-au votat: refacerea celor doua drumuri nationale: Botosani-Iasi si Botosani-Suceava. Considerati aceste eveniment un manifest, o scrisoare deschisa catre dvs. 

Botosanenii asteapta un raspuns!


 

Ulterior acestei campanii, de fapt, abia după jumătate de an, premierul a venit la Botoșani, și în mijlocul utilajelor, a anunțat că s-a dat drumul la lucrările de pe drumul național Botoșani- Suceava. A doua zi, marea modernizare a dispărut, așa cum au dispărut și utilajele de pe tronsonul morții.

„M-au înnebunit toţi, şi Suceava, şi Botoşaniul, că acesta este drumul cel mai important. Vă promit că vă dau banii dacă îl faceţi în 2014”, a declarat Ponta în momentul în care a venit cu surle și trâmbițe la Botoșani și a promis că PSD-ul se va ține de cuvând.

Dar totuși, d-le prim ministru și reprezentanți ai PSD,

Cum răspundeți d-le prim-ministru în fața familiei care tocmai și-a pierdut un copil? Cum răspundeți în fața tuturor cetățenilor a căror viața le-a fost schimbată radical și tragic în urma accidentelor petrecute pe drumul Botoșani- Suceava în care rudele și-au pierdut viața?

http://www.botosaneanul.ro/breaking-news/accident-groaznic-la-baisa-femeie-moatra-alti-oameni-blocat/

 

 

Deputatul PNL Roxana Anușcă deja a reacționat și a exprimat public nemulțumirea pentru faptul că primul-ministru și reprezentanții PSD au alte preocupări decât să își ducă la îndeplinire promisiunile. Printr-o postare pe facebook, deputatul Roxana Anușcă, anunță proteste împotriva Guvernului și a miniștrilor PSD în pixul cărora stă modernizarea drumului morții.

Când am vrut sa facem protestul, foștii noștri colegi de alianță ne-au transmis "politicos" sa ne vedem de treaba pt ca drumul se va face! Fiind DRUM NATIONAL nu este nici in subordinea lui Portariuc nici a lui Turcanu ci a CNADR si a ministerului marilor proiecte a lui DAN SOVA! Prin urmare nu depinde de administrația locală ci de PSD si MINIȘTRII lor! Eu am inițiat protestul, EI mi-au pus talpa, au venit la poza cu utilajele si apoi au plecat spunând ca se întorc "la primăvara"! Prin urmare sunt dispusă sa susțin orice protest , pt ca am scăpat de Amenințarea "taci ca superi Aliații”, a scris deputatul PNL.

..
 27/02/2014    Opinia Publică
Este nevoie de o reprezentare mai puternică a femeilor în politică ?
Da
Nu
Nu stiu
Nu mă interesează
Total voturi: 75
Video